Julkaistu 4 kommenttia

Bokserit vai briefsit? Kumpi on sinun valintasi?

BOKSERIT VAI BRIEFSIT?

Tämä on yleinen miesten alusvaatteisiin liittyvä kysymys, sillä nämä kaksi alushousumallia ovat ylivoimaisesti kaikkein suosituimpia. Jokaisella miehellä on niistä mielipiteensä ja omat suosikkinsa. Useimmat miehet ovat tykästyneet käyttämään vain jompaa kumpaa. Toiset taas vaihtavat lennosta näiden kahden väliltä. Rohkeammat suosivat alushousuvalinnoissaan muita vaihtoehtoja.

Onko sinun valintasi briefs?

Briefs- malliset lahkeettomat alushousut, joita kutsutaan toisinaan myös ”perinteisiksi” alushousuiksi oli pitkään miesten suosituin alushousumalli Suomessa. Ne tulivat markkinoille 1940-luvulla, jonka jälkeen niiden suosio alkoi hiljalleen kasvaa. Suosio saavutti huippunsa 70- ja 80-luvulla. Bokserimallisten alushousujen tullessa markkinoille niiden käyttö on vähentynyt tasaisesti.

Briefsit ovat kärsineet viimeaikoina hieman huonosta maineesta vanhahtavina ”lasten kalsareina”. Moni mies muisteleekin äidin ostamien alushousujen olleen useimmin juuri tätä mallia. Korkeavyötäröiset briefs alushousut, jotka olivat muodissa 70-luvulla ovat yhä erityisesti iäkkäämmän miesväestön suosiossa.

Briefs alushousut antavat käyttäjälleen enemmän tukea ja pitävät tavarat paikoillaan juuri siellä, missä niiden pitäisikin olla. Lahkeettomuuden ansiosta ne myös hengittävät enemmän. Alushousujen hengittävyyteen vaikuttaa paljon myös materiaalivalinta. Bokserit taas antavat enemmän tilaa ja liikkumavaraa heille jotka sitä tarvitsevat. Boksereihin tottuneille briefs alushousut saattavat ainakin alussa tuntua ahdistavilta ja sukukalleuksia puristavilta. Tästä juontaa myös juurensa alushousujen leikkisät lempinimet, kuten munakalsarit, munakukkaro tai pähkinänsärkijä.

Briefs alushousut tuovat miehiset muodot esiin, eikä jätä paljoa mielikuvitukselle tilaa. Siksi ne ovatkin erityisesti alushousumallien suosiossa.

Sopisiko sinulle paremmin bokserit?

Lahkeelliset ja vyötäröä myötäilevät slim fit malliset bokserit tulivat markkinoille 90-luvun lopulla. Niiden suosio lähti jyrkkään nousuun 2000-luvun alussa. Nykypäivänä bokserit on suomalaisen miehen yleisin alushousuvalinta ja maailmallakin se on erittäin suosittu. Bokserit mielletään toisinaan nuorekkaimmaksi kuin perinteiset briefs alushousut. Tosin tämäkin ajattelumaailma on muuttumassa.

Bokserit imartelevat kaikkia vartalotyyppejä. Ne peittävät jonkin verran vartalon ei toivottuja kohtia. Se on turvallinen valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen ja monesti paras valinta jokapäiväiseksi peruskalsariksi. Pitemmät lahkeet estävät hiertymisten syntymistä. Joidenkin boksereiden huono puoli on lahkeiden nouseminen ylös jolloin niitä pitää venytellä alaspäin. Kangasmateriaali ja alushousumallin leikkaus vaikuttaa paljon tähän. Boksereista on olemassa montaa eri tyyliä ja lahjepituutta, mutta suomeksi näitä kaikkia kutsutaan yleisesti boksereiksi.

Mutta kumpi on suositumpi?

Amerikkalaisen alushousuvalmistaja Garcon Modelin tekemän tutkimuksen mukaan maailmanlaajuisesti miesten alushousumallien jakauma bokserien ja briefsien välillä on suurinpiirtein seuraavanlainen:

Bokserit ovat erityisen suosittuja Pohjois-Amerikassa sekä Pohjoismaissa. Britit ja ranskalaiset suosivat löysiä bokserishortseja, mutta niiden suosio on kokoajan hiipumaan päin. Etelä-Eurooppalaiset taas suosivat enemmän briefs-mallisia alushousuja.

Suomalaiset ovat niukasti enemmän bokserikansaa. Neliöleikkauksiset trunks-malliset alushousut näyttäisivät olevan erityisesti suomalaisten suosiossa. Pitkien kalsareiden kammo on saanut suomalaiset karsastamaan piteämpilahkeisia bokser briefs alushousuja. Briefs– alushousut eivät kuitenkaan pahasti häviä boksereille, sillä niille löytyy vankka kannattajakuntansa. Löysälahkeiset bokserishortsit ovat Suomessa melko harvalla jalassa.

 

Valinta on sinun!

Bokserit tai briefsit, jokainen valitsee itselleen sen sopivamman mallin. Molemmat näistä ovat turvallisia valintoja, eivätkä ne todennäköisesti herätä sen suurempaa hämmästystä pukuhuoneissa tms. Toiset eivät välitä kummastakaan mallista vaan valitsevat alusvaatteikseen jotakin muuta. Jokaisen tärkein valintakriteeri on kuitenkin se, että tuntee olonsa itsevarmaksi ja mukavaksi alushousuissaan. Tyylikäs voi olla monella tapaa, ja kun ihminen löytää itsevarman itsensä, näkyy se myös ulospäin.

Bokserit vai briefit? Kumpi on sinun valintasi?
 • Lisää vastaus

 

Bokserit vai briefsit? Onko jompikumpi sinun juttusi vai kannatatko jotakin aivan muuta mallia? Oletko jo löytänyt juuri sinulle sopivat kalsarit? Osallistu keskusteluun ja kerro kokemuksistasi ja jaa parhaat vinkit kommenttikentässä.

4 ajatusta kohteelle “Bokserit vai briefsit? Kumpi on sinun valintasi?

 1. Kiitos mielenkiintoisesta artikkelista ja hienosta suomalaisesta nettikaupasta! Ei ollut yllätys, että bokserit ovat suosituin malli. Ne ovat miehekkäät ja sopivat kaikille. Olen 30 kymppinen perheellinen mies. Itse kuulun briefs mallin kannattajiin. Pääsyynä tämän mallin valintaan on, että minulle bokserit ovat liian kuumat. Pidän juuri briefsien hengittävyydestä ja tuesta. Vaatekaapistani löytyy joka mallisia alushousuja stringeistä pitkiin kalsareihin, lukuun ottamatta löysiä bokserishortseja. Minulle on tärkeää, että alushousut istuvat hyvin ja antavat tukea ja tuovat myös sopivasti muotoja esiin. Ne eivät saa olla kuitenkaan liian pienet tai tiukat. Briefs mallin suosikki merkkejäni ovat Obviously, Andrew Christian, Calvin Klein ja Emporio Armani. Näistä varsinkin kahdella ensimmäisellä on tilaa, tukea ja näyttävyyttä antama muotoilu. Myös Addicted ja Gargon Model vaikuttavat mielenkiintoisilta tuotemerkeiltä :), vaikka en vielä sellaisia omistakaan.
  Alushousumallin valinta menee minulla vähän päivän ja tilanteen mukaan. Yleisimmin siis briefs malli. Ne vaan on niin miellyttävät ja hyvät, joka tilanteessa 🙂 Stringit ovat jalassa lähes aina käydessäni salilla ja muutenkin urheillessa. Myös töihin tai juhliin laitan usein stringit suorien housujen alle. Kesällä laitan stringit useamman kerran viikossa. En ole huomannut tämän alushousuvalinnan aiheuttavan muissa ihmetystä, vaikka en ole kyllä huomannut stringejä koskaan muilla. Stringien käyttöä moni mies arastelee erityisesti sellaisissa paikoissa, joissa joku voi nähdä. On mukavaa,että stringejä aletaan nykyisin pitää enenevässä määrin alushousumallina siinä missä bokserit tai briefitkin. Nykyisin on saatavilla tosi asiallisia ja hyvännäköisiä stringejä myös tavarataloista esim. Emporio Armani, Calvin Klein, jotka eivät eroa brief mallista muuten kuin tietysti takaosaltaan. String malli vaatii totuttelua ja on ymmärrettävää että se ei ole kaikkien juttu. Mutta eivät bokseritkaan ole kaikkien juttu. Mitä pienemmät alushousut, niin sitä paremmalta ne näyttävät, jos on hyvä on hyvä kroppa. Mutta kyllä stringejä tai jockstrapejä voi käyttää vaikka ei nyt olisi aivan timmissä kunnossa. Itse en ole 🙂
  Jockstrapejä minulla on muutamat, mutta kovin paljoa niitä ei ole tullut käytettyä. Juuri urheilussa ne toimivat loistavasti. Täällä jacksmood nettikaupassa on kyllä hyvä ja hieno valikoima siitä mallista. 🙂 Tangat on ihan kiva malli, mutta niitä ei saa juuri mistään nykyisin. Se on harmi, sillä ne antavat hyvin tukea ja ilmavuutta, mutta takaosa on peittävämpi kuin stringeissä. Sloggin tangat minulla käytössä aina joskus. Varsinkin kesällä ne ovat mukavat tai sekä talvella pitkien kalsareiden alla. Onneksi tangoja vielä saa tavarataloista.
  Kehotan kaikkia miehiä kokeilemaan rohkeasti eri mallisia ja merkkisiä alushousuja eikä tyytymään vain siihen eniten tarjolla olevaan bokserimallin. Moni ennakkoluulo voi osoittautua turhaksi. Tärkeintä on löytää juuri itselle sopivin ja miellyttävin malli. Hyvä ja itsevarma olo lähtee hyvistä ja miellyttävän näköisistä ja tuntuisista alusvaatteista. Vaihtoehtoja ja valinnanvaraa on vaikka kuinka paljon. Olisi mukava lukea muidenkin kommentteja tästä aiheesta 🙂

 2. Kiitos kommentista. Stringeille, tangoille sekä jockstrapeille löytyy vankka kannattajakunta suomessa, vaikka niitä ei juurikaan näe miesten päällä julkisissa pukuhuoneissa. Vaikka briefsit ja bokserit ovat suomen suosituimmat alushousumallit, tästä huolimatta verkkokauppamme myydyin malli vuonna 2018 on jockstrapit. Tähän todennäköisesti vaikuttaa paljon se, että niitä ei juurikaan myydä perus vaatekaupoissa. Stringien ja tangojen valikoimaa on tarkoitus kasvattaa ensivuoden aikana. Lisäksi saamme ensivuonna verkkokauppaan lisää uusia merkkejä. Tulossa on myös oma blogipostaus jossa kerromme lisää tangoista, stringeistä ja jockstrapeistä.

 3. Mahtavaa! 🙂 Jään mielenkiinnolla odottamaan sekä uusia merkkejä ja malleja sekä tuota blogipostausta! 🙂 Uskon, että yhä useampi mies kaipaa vaihtoehtoja boksereille ja siksi ei ole yllättävää, että jocstrapit tai stringit ovat nettikauppojen myydyimpiä tuotteita. Uusiksi merkeiksi toivoisin Body Art ja Doreanse. 🙂

 4. Vastaus alun kysymykseen ”Bokserit vai brifsit?”, niin ei kummatkaan. Totuin aikanaan teinivuosina tangoihin, kun ne olivat ihan tavallinen miesten alusvaatemalli ja jokaisen vähääkään rohkeamman kundin peruskalsarit. Ja uikkareinakin niitä näki tosi useasti. Tangojen kadotessa vähitellen markkinoilta, en niukkaan linjaan tottuneena oikein koskaan osannut vetää ahdistavia boksereita tai edes briefsejä jalkaani. Onneksi jossain vaiheessa stringit alkoivat yleistymään ja niitä alkoi saamaan ihan normaaleista kaupoistakin. Välillä niitä näki jopa muidenkin päällä pukkarissa. Itse en vain ole oikein koskaan löytänyt täydellisesti istuvia stringejä tai thongeja. Jos eivät ole liian tiukat, niin sitten kassit pyrkivät valahtamaan etupussin alareunasta ulos. Calvin Kleinin, C-in2:n tai 2(x)istin thong-malliset stringit ovat melko hyvät, mutta nekin jättävät paljon toivomisen varaa. Sen sijaan jockstrapin voittaneita kalsareita ei mielestäni ole: ne ovat äärettömän mukavat päällä, eivät paljoa hiota ja ovat kieltämättä ihan seksikkäätkin. Parempia käyttökalsareita farkkujen alle tai urheiluun saa hakea. Kokeilkaapa vaikka! Pokka pitää kyllä olla jocksit jalassa yleisessä pukkarissakin, kunhan ne ovat vain malliltaan ja materiaaleiltaan sporttiset eivätkä mitkään pornopöksyt. Jocksien etuna on myös se, että näennäisestä yhdennäköisyydestään huolimatta, tarjoavat eri valmistaja paljonkin istuvuudeltaan toisistaan poikkeavia malleja. On merkkejä tiukan linjan kannattajille ja toisaalta merkkejä ja mallisarjoja niille, jotka tykkäävät, että miehisyys saa vähän näkyäkin. Senpä vuoksi olen tämän nettikaupan asiakasarvioihin kirjoitellut aika pitkästikin kokemuksiani ostamieni eri jocksien istuvuudesta ja muutenkin käytöstä arkikalsareina. Jos niistä olisi apua vaikka muillekin kalsarihankintoja tekeville eikä turhia hutiostoksia tulisi tehtyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.