Bokserit vai briefit? Kumpi on sinun valintasi?

Bokserit vai briefit? Kumpi on sinun valintasi?

Tämä on yleinen miesten alusvaatteisiin liittyvä kysymys, sillä nämä kaksi alushousumallia ovat ylivoimaisesti kaikkein suosituimpia. Jokaisella miehellä on niistä mielipiteensä ja omat suosikkinsa. Useimmat miehet ovat tykästyneet käyttämään vain jompaa kumpaa. Toiset taas vaihtavat lennosta näiden kahden väliltä. Rohkeammat suosivat alushousuvalinnoissaan muita vaihtoehtoja.

Onko sinun valintasi lahkeettomat brief alushousut?​

Briefs- malliset lahkeettomat alushousut, joita kutsutaan toisinaan myös “perinteisiksi” alushousuiksi oli pitkään miesten suosituin alushousumalli Suomessa. Ne tulivat markkinoille 1940-luvulla, jonka jälkeen niiden suosio alkoi hiljalleen kasvaa. Suosio saavutti huippunsa 70- ja 80-luvulla. Bokserimallisten alushousujen tullessa markkinoille niiden käyttö on vähentynyt tasaisesti.

Briefsit ovat kärsineet viimeaikoina hieman huonosta maineesta vanhahtavina “lasten kalsareina”. Moni mies muisteleekin äidin ostamien alushousujen olleen useimmin juuri tätä mallia. Korkeavyötäröiset briefs alushousut, jotka olivat muodissa 70-luvulla ovat yhä erityisesti iäkkäämmän miesväestön suosiossa.

Briefs alushousut antavat käyttäjälleen enemmän tukea ja pitävät tavarat paikoillaan juuri siellä, missä niiden pitäisikin olla. Lahkeettomuuden ansiosta ne myös hengittävät enemmän. Alushousujen hengittävyyteen vaikuttaa paljon myös materiaalivalinta. Bokserit taas antavat enemmän tilaa ja liikkumavaraa heille jotka sitä tarvitsevat. Boksereihin tottuneille briefs alushousut saattavat ainakin alussa tuntua ahdistavilta ja sukukalleuksia puristavilta. Tästä juontaa myös juurensa alushousujen leikkisät lempinimet, kuten munakalsarit, munakukkaro tai pähkinänsärkijä.

Briefs alushousut tuovat miehiset muodot esiin, eikä jätä paljoa mielikuvitukselle tilaa. Siksi ne ovatkin erityisesti alushousumallien suosiossa.

Sopisiko sinulle paremmin bokserit?​

Lahkeelliset ja vyötäröä myötäilevät slim fit malliset bokserit tulivat markkinoille 90-luvun lopulla. Niiden suosio lähti jyrkkään nousuun 2000-luvun alussa. Nykypäivänä bokserit on suomalaisen miehen yleisin alushousuvalinta ja maailmallakin se on erittäin suosittu. Bokserit mielletään toisinaan nuorekkaimmaksi kuin perinteiset briefs alushousut. Tosin tämäkin ajattelumaailma on muuttumassa.

Bokserit imartelevat kaikkia vartalotyyppejä. Ne peittävät jonkin verran vartalon ei toivottuja kohtia. Se on turvallinen valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen ja monesti paras valinta jokapäiväiseksi peruskalsariksi. Pitemmät lahkeet estävät hiertymisten syntymistä. Joidenkin boksereiden huono puoli on lahkeiden nouseminen ylös jolloin niitä pitää venytellä alaspäin. Kangasmateriaali ja alushousumallin leikkaus vaikuttaa paljon tähän. Boksereista on olemassa montaa eri tyyliä ja lahjepituutta, mutta suomeksi näitä kaikkia kutsutaan yleisesti boksereiksi.

Mutta kumpi on suositumpi?

Amerikkalaisen alushousuvalmistaja Garcon Modelin tekemän tutkimuksen mukaan maailmanlaajuisesti miesten alushousumallien jakauma bokserien ja briefsien välillä on melko tasaväkinen, mutta kuitenkin enemmistö suosii bokserimallia enemmän.

Bokserit ovat erityisen suosittuja Pohjois-Amerikassa sekä Pohjoismaissa. Britit ja ranskalaiset suosivat löysiä bokserishortseja, mutta niiden suosio on kokoajan hiipumaan päin. Etelä-Eurooppalaiset taas suosivat enemmän briefs-mallisia alushousuja.

Suomalaiset ovat niukasti enemmän bokserikansaa. Neliöleikkauksiset trunks-malliset alushousut näyttäisivät olevan erityisesti suomalaisten suosiossa. Pitkien kalsareiden kammo on saanut suomalaiset karsastamaan piteämpilahkeisia bokser briefs alushousuja. Briefs– alushousut eivät kuitenkaan pahasti häviä boksereille, sillä niille löytyy vankka kannattajakuntansa. Löysälahkeiset bokserishortsit ovat Suomessa melko harvalla jalassa.

Valinta on sinun!

Bokserit tai briefsit, jokainen valitsee itselleen sen sopivamman mallin. Molemmat näistä ovat turvallisia valintoja, eivätkä ne todennäköisesti herätä sen suurempaa hämmästystä pukuhuoneissa tms. Toiset eivät välitä kummastakaan mallista vaan valitsevat alusvaatteikseen jotakin muuta. Jokaisen tärkein valintakriteeri on kuitenkin se, että tuntee olonsa itsevarmaksi ja mukavaksi alushousuissaan. Tyylikäs voi olla monella tapaa, ja kun ihminen löytää itsevarman itsensä, näkyy se myös ulospäin.

Bokserit vai briefit? Kumpi on sinun valintasi?
  • Lisää vastaus

Bokserit vai briefsit? Onko jompikumpi sinun juttusi vai kannatatko jotakin aivan muuta mallia? Oletko jo löytänyt juuri sinulle sopivat kalsarit? Osallistu keskusteluun ja kerro kokemuksistasi ja jaa parhaat vinkit kommenttikentäs

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.