Julkaistu 5 kommenttia

Oletko jo kokeillut jockstrappeja?

OLETKO JO KOKEILLUT JOCSTRAPPEJA?

Jockstrap on miehille tarkoitettu alusvaatemalli ja yksi vanhimmista edelleen valmistuksessa olevista. Tämä alushousumalli koostuu etumuksen suojaavasta kangaspussista ja pakarat kiertävistä kuminauhoista. Jockstrap -alushousut tarjoavat käyttäjälleen maksimaalista tukea urheiluun ja jokapäiväiseen arkeen. Niiden pakarat paljastavan rakenteen ansiosta hengittävyys on muihin alushousumalleihin verrattuna ylivertainen.

Historia

Jockstrap alushousuja on ollut saatavilla jo toistasataa vuotta. Nykyaikaiset jockstrap alushousut ovat erittäin näyttäviä ja seksikkäitä, mutta niiden historia ei ole aivan yhtä lumoava.

Meidän on palattava ajassa taaksepäin aina vuoteen 1870-luvulle asti. Chicagossa C. F. Bennett oli huolissaan mukulakivikatujen aiheuttamista vahingoista polkupyöräkuriirien sukukalleuksille. Kaikki tuo hallitsematon hyppiminen ja pomppiminen valvotti häntä öisin. Polkypyörälähettien (”jockeys”) onneksi herra Bennett sai idean uuden tyyppisestä alushousumallista. Myöhemmin keksintö patentoitiin ja tuotetta alettiin valmistaa massatuotantona. Näin sai alkunsa jockstrap mallin veteraanimerkki BIKE.

Jockstrap-alushousujen patenttihakemus vuodelta 1905.
Jockstrap-alushousujen patenttihakemus vuodelta 1905.

Noin 50 vuotta myöhemmin kanadalainen jääkiekkoilija Jack Cartlege keksi lisätä jockstrap-alushousuihinsa kovan suojakupin sen jälkeen, kun oli saanut harhakiekon kohti mulkusiaan. Hän patentoi keksintönsä ja alkoi myydä sitä muille jääkiekkoilijoille. Innovaatiosta tuli nopeasti erittäin suosittu ja patenttiin perustuvan jockstrap alasuojasta tuli Pohjois-Amerikassa poikien urheiluvälineiden tukipilari pitkälle 90-luvulle asti. Sen sijaan Euroopassa urheilujocstrapit eivät ole koskaan saavuttanut vastaavaa suosiota.

2000-luvulla tunnetut muotitalot alkoivat luoda jockstrap-mallista jokapäiväiseen käyttöön soveltuvan kevyemmän alushousumallin. Tämä alunperin urheiluun suunniteltu varuste on toki kehittynyt ja muuttunut aikojen saatossa, mutta sen perusidea on edelleen sama. Nykyään jockstrap-alushousuja löytyy mitä mielikuvituksellisimmissa muodoissa ja väreissä erilaisista materiaaleista valmistettuna.

PUMP! Sugar Rush Jock
Tänä päivänä jockstrap on tullut ulos nyrkkeilykehistä ja pelikentiltä löytäen tiensä yhä useamman miehen arkikalsareiksi. Sittemmin se on rantautunut myöskin Eurooppaan aina Suomea myöten.

Kummastusta herättävä ulkoasu

Jockstrapit ovat Suomessa vielä melko tuntemattomat, mutta niiden suosio on kasvamaan päin. Niiden perinteisistä alushousuista poikkeava rakenne herättää usein huomiota pukuhuoneissa. Tämän vuoksi moni mies saattaakin empiä niiden käyttöä.

Jockstrappien historiaa tarkasteltaessa on hassua, että moni mies tuntee olonsa epävarmaksi käyttäessään niitä siellä, missä niitä on aina käytetty ja minne ne alunperin on suunniteltu – urheiluun. Olisiko se sittenkään niin kummallista, jos koko treeniporukalla olisi boksereiden sijasta jockstrapit? Kehtaisinko minä käyttää jockstrappeja, kun en ole sellaisia kenenkään päällä koskaan nähnyt?

Hyvä kysymys, johon on myöskin helppo vastaus: tietysti uskallat! Jockstrap on aivan yleisessä valmistuksessa oleva ja täysin hyväksytty alusvaatetyyli siinä missä bokserit ja briefsitkin. Kun sinä rohkaiset mielesi ja olet ensimmäinen, saattaa joku muukin treeniporukastasi innostua kokeilemaan. Jonkun pitää aina olla ensimmäinen. Näin kaikki uudet asiat saavat alkunsa kokeilunhaluisten luodessa pohjaa maailmanvalloitukselle.

Helppo askel on aloittaa jonkun tunnetun alusvaate- tai muotibrändin jockstrapeilla. Ne eivät ole yleensä designiltaan tai materiaaleiltaan liian provosoivia ja kun vyötärökuminauhassa komeilee tuttu miehekäs logoteksti siinä missä kaikkien muiden boksereissakin, niin pelinavaus uudelle jocksimiehelle on helppo ja sosiaalisesti hyväksyttävä.

Tässä asiassa, niin kuin monessa muussakin, antaa elämänkokemus hivenen lisää itsevarmuutta. Moni keski-iän korvilla oleva mies on saattanut teinivuosinaan käyttää tangoja tai stringejä niiden oltua aivan yleisesti muodissa ennen vuosituhannen vaihdetta. Tällöin niukasti peittävien jockstrappienkaan vetäminen jalkaan ei ole yhtä vieras juttu kuin nuoremmille bokserit jalassa syntyneille sukupolville.

Oletko jo kokeillut jockstrappeja?

Jockstrappeja moneen lähtöön.

Alkuperäisen kaltaisia urheilujockstrappeja on yhä edelleen saatavana ja yleisessä käytössä. Bike on näistä varmasti se kaikkein tunnetuin klassikko. Koska urheilujocksit on suunniteltu antamaan maksimaalista tukea ja toisinaan varustettavaksi alasuojalla, saattavat ne arkikalsareina olla vähän liian napakat ja saada olon tuntumaan tukalalta.

Selvästi eniten myyty tyyli on tunnettuihin alusvaate- ja muotivalmistajien mallistoihin kuuluvat designjockstrapit. Ne ovat yleensä arkikalsareinakin ne kaikkein mukavimmat ja muotoilultaan huomiota herättämättömät, jolloin esiintyminen niissä ei vaadi kuin ripauksen enemmän siviilirohkeutta. Riittävän tukevina nämäkin soveltuvat hyvin myös urheiluun.

Nykypäivänä jockstrap –mallista on olemassa lukuisia eri variaatioita esimerkiksi brief tai bokserityyppiset alushousut, joissa takaleikkaus on jätetty avonaiseksi, sekä erilaisia eroottisia fetissimalleja joissa käytetään verkko, lateksi tai nahkamateriaaleja.

Helsinki Athletica Sport Jockstrap Blue
Verkkokankaasta ja tekokuitumateriaalista valmistetut jockstrapit lisäävät entisestään niiden hengittävyyttä.

Näin valitset itselle sopivat jockstrapit

Jockstrappeja ostettaessa kannattaa kiinnittää huomio muutamaan asiaan. Näin saat minimoitua turhauttavat hutiostokset ja saat alusta asti jockstrapit näyttämään ja tuntumaan hyvältä jalassasi.

Etumuksen oikea valinta

Jockstrappien yksi tärkein valintakriteeri on niiden etumus, jonka tulisi olla kooltaan ja muodoltaan sopiva varustukseen nähden. Toisaalta tässäkin on makuja moneen lähtöön. Kokeilemalla löydät juuri sinua miellyttävän mallin. Jockstrapit voidaan karkeasti jakaa etumuksen mukaan neljään pääryhmään.

Perusmallit

Ensimmäinen pääryhmä on matalammat, mutta silti riittävän tilavat perusmallit. Tällaiset jockstrapit näyttävät edestäpäin aavistuksen matalilta ja sivukuvissa on havaittavissa lievä pullotus. Tämä malli on keskivertomiehelle hyvä valinta. Nämä tukevat yleensä urheillessakin hyvin. Lisäksi tällaiset kohottavat miehistä varustusta sen verran, että päällyshousujen etumuksessakaan ei näytä aivan tyhjältä. Esimerkiksi Andrew Christianin Vibet, Pumpit ja monet Helsinki Athletican mallit edustavat tätä ryhmää.

Anatomisesti muotoillut mallit

Toinen ryhjä koostuu jockstrapeistä, joissa on anatomisesti muotoiltu normaalia kookkaampi ja korkeampi etupussi. Tämä malli antaa yleensä vähiten tukea, mutta ovat jalassa mukavan rennot. Tällaiset jockstrapit ovat parhaimmillaan miehille, joilla on luonnostaan tavaraa kalsarintäytteeksi. Etupussiin jää yleensä pienemmällä varustuksella ryppyjä ja kärkeen tyhjää, mikä saa varustuksen näyttämään pienemmältä. Tämänmalliset jockstrapit eivät myöskään saa päällyshousujen etumusta liiemmälti pullottamaan, koska rentona paketti pikemminkin laskeutuu toiseen lahkeeseen. Andrew Christianin Almost Naked -mallisto on puhdaslinjainen tämän linjan edustaja.

Kohottavat mallit

Edellä kuvatun tyylin vähän ronskinpi alalaji on erillisellä kohottavalla kalutaskulla varustetut mallit, kuten vaikkapa Andrew Christianin Show It, Addicted Push Up tai AussieBum Wonderjock. Nämä jalassa ei ujostella ja farkkujen etumuksessakin alkavat napit olemaan jo kireällä. Haittapuolena tällaiset vaativat yleensä kalun asettelemista taskuunsa kalsareita pukiessa ja vessassa käydessä. Monissa vaikutelma saattaa olla myöskin puolistondiksen kaltainen, mikä on vähän noloa yleisessä pukkarissa.

Tyköistuvat mallit

Viimeisenä kategoriana tiukat ja tyköistuvat mallit. Näissä jo keskivertomieskin alkaa tuntemaan olonsa ahtaaksi, kun kalu on kassien kanssa tiukalla rullalla. Urheillessa nämä antavat kyllä kunnolla tukea ja saattavat olla hyvä valinta muutenkin, jos miehinen varustus on vähemmän mittavaa laatua; ei näytä kalsarien etumuksessa tyhjältä. Addictedilla ja Joe Snyderilla on juuri tällaisia tiukemmin istuvia malleja.

Leveämpi kuminauhamalli istuu tukevasti eikä kierry itsensä ympäri.

Kiinnitä huomiota kuminauhoihin.

Mutta entäpä sitten jockstrappien takapuoli? Äkkiseltään voisi ajatella, että eihän siellä ole mitään. Paitsi ne kuminauhat, jotka ovat yllättävän tärkeä juttu. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että mitä leveämmät kuminauhat ovat, sen paremmin jockstrapit istuvat. Leveä kuminauha ei mene yhtä helposti kaksinkerroin tai rullalle kuin ohut lipare. Lisäksi tällaiset jockstrapit ovat helpommat vetää jalkaan. Ei ole mukavaa oikoa kierteelle menneitä kuminauhoja pukuhuoneessa kaikkien katseiden alla. Lisäplussana jämäkät ja leveät kuminauhat nostavat pakaroita kivasti. Näin sopivanmalliset treenihousut tai farkut istuvat takaakin näyttävästi.

Oikea materiaali oikeaan käyttötarkoitukseen

Alushousuja valittaessa tärkeä asia on valita oikea materiaali. Puuvilla antaa ryhtiä ja sitoo hyvin kosteutta. Toisaalta se ei ole materiaalina kovinkaan mukautuvaa, joten etupussin mitoituksen olisi hyvä osua lähelle omia miehisiä mittoja. Puuvilla on materiaalina kestävää, mutta alkaa kauhtumaan pyykkikertojen myötä.

Tekokuitu- ja sekoitemateriaalit puolestaan hengittävät puuvillaa paremmin, joten ne ovat oiva valinta kesähelteille ja urheiluun. Lisäksi useimmat tekokuituiset etupussit ovat erittäin mukautuvia, jolloin etupussi muotoutuu varustuksesi mukaan, ellei se ole jo lähtökohdiltaan ylisuuri tai liian pieni.

Jotkin tekokuitumateriaaleista ovat kuitenkin hyvin ohuita. Ne paljastavat kalusi linjat melko häpeilemättömästi, vaikkeivat olisikaan läpinäkyvää materiaalia. Kevyt rei’itys tai verkkomateriaalit maksimoivat ilmavuuden, mutta myöskin paljastavuuden. Ohuiden kankaiden kanssa kannattaa myöskin karvoitus pitää kurissa; muuten alkaa kalsarien etumus muistuttamaan kiivihedelmää.

Jockstrapit saattavat olla hyvä vaihtoehto tilanteisiin, joissa et ole aiemmin käyttänyt alushousuja lainkaan: juoksutrikoiden alle ryhtiä antamaan, Lapin hiihtoladuille pitkien kalsareiden alle tai uimarannalle surffishortsien alle antamaan lisänostetta etumukseen.

Kenelle jockstrapit sopivat?

Jokaisen vartalo on erilainen ja mieltymykset yksilöllisiä. Jockstrapit ovat alkutottumisen jälkeen huomaamattoman mukavat koko pitkän päivän. Ne eivät valu, ylösnousevia lahkeita ei tarvitse oikoa, eikä kangasta kiskoa pois pakaroiden välistä. Päällyshousujakaan ei tarvitse jatkuvasti nostella, koska ne ovat suurimmaksi osaksi ihoa vasten. Toisista käyttäjistä farkkukangas vasten pakaroita saattaa tuntua epämiellyttävältä tai jockstrapit koetaan liian paljastaviksi arkikäyttöön ja pukuhuoneeseen.

Tästä huolimatta jockstrapit sopivat erityisen hyvin urheiluun. Siihenhän ne on alunperin suunniteltu. Mikään ei ole liikkuvuuden esteenä ja kun kalukin on laitettu tukea antavaan pussiin, ei se ole valahtamassa ulos tai lintassa reisiä vasten. Mikäli koet, että jockstrapit eivät ole sinua varten, kannattaa kokeilla urheilussa brief-mallisia alushousuja, joilla saavutetaan myös hyvä istuvuus ja tuki.

Nykyaikana vaatteiden ulkonäköön panostetaan entistä enemmän. Yksilölliset ja kunnolla istuvat alusvaatteet ovat hyvä pohja tälle. Ihan konkreettisestikin, koska oikein valittuna ja mitoitettuna ne saavat päällysvaatteetkin istumaan vähän paremmin niin edestä kuin takaakin.

Jockstrapit sopivat monille eri vartalotyypeille. On yleinen harhaluulo, että niukasti peittävien alusvaatteiden kanssa vain veistoksellinen mallinvartalo toimii. Ei sellaisesta toki haittaa ole, mutta tiukat ihonmyötäiset bokserit saattavat olla paljon armottomammat, jos vyötärölle on päässyt syntymään pientä vararengasta.

Jockstrapit saattavat olla hyvä vaihtoehto tilanteisiin, joissa et ole aiemmin käyttänyt alushousuja lainkaan: juoksutrikoiden alle ryhtiä antamaan, Lapin hiihtoladuille pitkien kalsareiden alle tai vaikka uimarannalle surffishortsien alle antamaan lisänostetta etumukseen. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Löydä oma suosikkisi

Innostuitko kokeilemaan jotain uutta? Vai ovatko jockstrapit jo tuttu juttu?

Niin tai näin, verkkokaupastamme löydät paljon erilaisia jockstrappeja kansainvälisesti tunnetuilta merkeiltä. Suurin osa tavallisia perusmalleja, joita kehtaa käyttää tilanteessa kuin tilanteessa. Valikoimasta löytyy myös muutama erikoisempikin malli rohkeammille käyttäjille.

Oletko jo kokeillut jockstrappeja? Mikä on sinun suosikki malli ja merkki? Osallistu keskusteluun ja kerro kokemuksistasi ja jaa parhaat vinkit kommenttikentässä.

5 ajatusta kohteelle “Oletko jo kokeillut jockstrappeja?

 1. Jockstrapit, ja välillä myöskin stringit, ovat minulle se arkinen kalsarivalinta. Saattaa kuulostaa jopa oudolta, mutta boksereita en ole koskaan käyttänyt kuin kokeilun vuoksi. Eivät olleet minun juttuni. Aikanaan teinivuosina tuli käytettyä pelkästään tangoja, kun ne olivat aivat yleinen kalsarimalli. Samoja Calvin Kleinejä, Sloggeja ja Impetuksia käytti yksi sun toinen, kun niitä sai joka marketista ja tavaratalosta. Tanga-muodin mentyä en vain sitten enää osannutkaan vetää jalkaani mitään päittävämpää ja ahdistavampaa. Niinpä siirtyminen jockstrappeihin ja stringeihin tuntui luontevalta; ovathan ne vain eräänlainen tangojen niukempi painos. Nyt kun niihinkin on tottunut, on melkeinpä mahdotonta ajatella vetävänsä enää boksereita jalkaan. Hikoilkoot ja kiskokoot muut kalsarinlahkeitaan ihan rauhassa. Itse pidän jockstrappien istuvuudesta, mukavuudesta, hiostamattomuudesta ja kieltämättä seksikkyydestäkin. Pidän myöskin siitä, että vehkeille on oma kunnon paikkansa edessä irti reisistä. Ja että tuo kaikki pysyy ojennuksessa päällyshousujenkin alla. Minulle ei ole ongelma, jos yleisessä pukkarissa joku pitää kalsareitani outoina. Pitäkööt. Kokeilujen ja erehdystenkin kautta olen tykästynyt erityisesti Andrew Christianiin, Pumpiin, AussieBumiin ja Helsinki Athleticaan. Heidän mallistoistaan kun löytyy hyvin istuvia, edestä riittävän tilavia ja olemukseltaan miehekkään sporttisia malleja. Myöskin kuminauhat ovat tukevaa tekoa. Kohottavalla kalutaskulla varustetut mallit tuovat arkiseen farkkupäivään ja urheiluhommiinkin kivasti lisänostetta. Mielestäni miehekkyys saa näkyä hillitysti päällekin päin. Samalla tällaiset istuvat yleensä hyvin ja oikomatta urheillessakin. Puvunhousujen alle kannattaa puolestaan valita jotain edestä vähän laskeutuvampaa ja maltillisempaa. On tosi hienoa, että jockstrappeja saa nykyään helposti Suomestakin. Kiitokset vain tämän nettikaupan pyörittäjille! Varsinkin Jenkeistä tai Australiasta tilaaminen oli turhauttavan hidasta, väliin saattoi tulla tullimaksut sun muut ja lopuksi sai vielä kytätä jotain kuriirifirmaa kotosalla koko illan, kun paketin piti olla tulossa. Joka tapauksessa, jokaisen yhtään kalsareistaan kiinnostuneen miehen kannattaa kokeilla jockstrappeja vaikka tulevan kesän helteisinä päivinä – tunne vain on niin ilmava ja rento, että saatat jäädä koukkuun.

 2. Olen kuin Topi, seksikkyyttä alusvaatteilta vaativa mies. En ole urheilija mutta aktiivinen liikkuja ja se näkyy
  kropassani. Siinä yksi syy miksi käytän Joe Snyderin ohuita. läpikuultavia jockstrappeja. Ne jalassa tunnen
  olevani naku vaikka sitä en ole. Alusasuni ovat kyllä herättäneet kummastutta Kuten Topillakin mutta en ole välittänyt ssiitä. Jokainen pukeutuu tavallannä minä pukeudun kaluni paljastavaa jockstrappiin.

 3. Olen kokeillut muutaman kerran, mutta vain makuuhuoneessa puolison kanssa tai omaksi ilokseni. Jockstrapit ovat oikein seksikkäät kun pakarat jäävät näkyviin ja etumuskin on paremmin esillä. Arkipäiväiseen käyttöön nämä ei ainakaan minun kohdalla sovellu. Tunne siitä että farkut raastaa vasten pakaroita on epämiellyttävä. Kaipaan hieman pehmeämpää kangasta väliin suojaksi. Pysyy myös päälihousut puhtaampina. 🙂

 4. Käytän päivittäin. Tuntuvat mukavilta pitää ja näyttävät hyvältä, ihan eri juttu kuin jotkut bokserit taikka löysät alushousut. Tuntui heti ihan mulle sopivalta, en voi kuin suositella.

 5. Omistan muutamat parit Bike-jockstrappeja, ohuemmalla vyötärökuminauhalla sekä paksummalla. Käytän niitä lähinnä lenkkeillessäni. Ne hengittävät hyvin ja eivät rajoita liikkumista ja pitävät kalun ja pallit paikoillaan juostessa. Päällä pidän yleensä tiukahkoja juoksuhousuja, pitkä- tai lyhytlahkeisia eikä päälle päin näy ollenkaan, että alla on jockstrapit. Välillä kesällä toki pidän väljempiä shortseja päällä.

  Jos olen mökillä juoksulenkin tehnyt niin laitan jocksit kuivumaan saunan terassin pyykkinarulle. Alussa ajattelin, että on ne vähän nolot siellä kuivumassa mutta paikka on rauhallinen ja jos joku marjastaja jne ne näkee niin ihan sama… Alusvaatehan se vain on.

  Joskus pidän jockstrappeja myös farkkujen tai farkkushortsien kanssa. Ne ”unohtuvat” eli ovat hyvin mukavat eivätkä hierrä mistään enkä edes muista, että minulla on jockstrapit alushousuina.

  Voi olla, että strapit nostavat vähän sukukalleuksia esille mutta toisaalta perinteissä Bike-malliston strapeissa etukuppi on joustavaa ja hyvin hengittävää kangasta eikä purista yhtään mistään.

  En ole pitänyt jockstrappeja pukuhuoneessa tms. Asun pienehkössä kaupungissa, jossa ihmiset tuntevat aika paljon toisensa. Muuten olen pitänyt Sloggin tanga-mallia 80-luvulta saakka. Välillä malli oli poissa mutta palasi takaisin jossakin vaiheessa. Niitä olen pitänyt pukuhuoneissa jne. Kerran juttelin erään vanhemman miehen kanssa uimahallin pukuhuoneessa ja laitoin tangat päälle. Hän vähän katsoi ihmeissään…No mitäs siitä, kangasta siinä on edessä ja takana eikä mitään näy minnekään. Vehkeet ovat täysin piilossa…Heh!

  Yhdet jockstrapit olen tilannut Kiina-kaupasta. Niissä on kapeahko kankainen pala peppuvaon kohdalla ja sivuilla kuminauhat. Peppuvaossa kangas tuntuu joskus hiukan ja muistuttaa siitä, että jalassa on jockstrapit.

  Suosittelen kokeilemaan jockstrappeja! Aion itsekin hankkia niitä lisää tässä pikkuhiljaa. Ne on mukavat ja miellyttävät pitää eivätkä purista mistään ja kulli ja pallit pysyvät hyvin aisoissa. Joskus jossakin alushousumallissa lahke venyy päivän mittaan ja sukukalleudet valahtavat toiseen punttiin ja niitä saa sitten nostella…Ei hyvä!

  Hyvä olisi tietysti netistä tilatessa, että koot olisivat kunnolla esillä ja esiteltynä. Lopulta kun löytyy itselle hyvä malli ja koko niin sitä voi sitten hankkia lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.