Usein kysytyt kysymykset

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Olemme keränneet tälle sivulle yleisimpiä verkkokauppaamme koskevia kysymyksiä. Mikäli sinulla on vielä kysyttävää verkkokaupastamme, ota yhteyttä meihin niin autamme parhaamme mukaan.

Jäsenyys

Täytyykö minun olla jäsen, jotta voin tehdä tilauksen?
– Ei tarvitse. Voit tehdä tilauksen myös ilman rekisteröitymistä verkkokauppamme jäseneksi.

Miten kirjaudun sisään jäsensivuilleni?
– Yläpalkissa on linkki ”Oma tili”, josta voit luoda itsellesi tunnuksen ja kirjautua sisään.

Maksaminen

Mitä maksutapoja voin käyttää verkkokaupassa?
– Voit maksaa ostoksesi omassa verkkopankissasi, luottokortilla, laskulla, osamaksulla sekä MobilePay:lla. Maksaessasi laskulla tai osamaksulla palveluntarjoaja perii sinulta 2,95 € laskutuskulun. Muut maksutavat ovat maksuttomia.

Onko maksaminen turvallista?
– Käytämme maksupalveluntarjoajana suomalaista Paytrail Oyj:tä. Se kuuluu suomalaisen Finanssivalvonnan alaisuuteen, mikä edellyttää vahvaa panostusta asiakkaan turvallisuuteen. Voit lukea lisää maksamisen turvallisuudesta täältä.

Minulla on alennuskuponki. Kuinka käytän sen?
– Syötä kupongissa oleva koodi sille varattuun kenttään verkkokaupan ostoskorissa.

Tilaukset

Voinko perua tilauksen?
– Tämä riippuu siitä, miten nopeasti otat yhteyttä meihin. Tilauksen voi perua, mikäli et ole saanut sähköpostiisi vielä ”Tilaus valmis” sähköpostia. Tämän jälkeen tilausta ei voi enää perua, sillä silloin se on jo pakattuna ja matkalla luoksesi. Mikäli haluat peruuttaa tilauksen lähetä siitä meille sähköpostia.

Voinko tehdä tilauksen puhelimitse?
– Toistaiseksi tämä ei onnistu. Autamme sinua kuitenkin mielellämme sähköpostitse tekemään tilauksen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin he neuvovat sinua!

Voiko alaikäinen tehdä tilauksen?
– Kyllä voi, mutta kaikilla alle 18-vuotiaalla tulee olla huoltajan suostumus tilauksen tekemiseksi.

Toimitus

Miten toimitatte tilaukseni?
– Käytämme tilausten toimituksessa Postin pakettipalveluja. Pienet paketit toimitetaan ensisijaisesti suoraan asiakkaan kotiin postiluukkuun tai postilaatikkoon. Isommat paketit, sekä tilanteissa, jossa asiakas syystä tai toisesta näin haluaa, toimitamme paketit lähimpään postin toimipisteeseen tai pakettiautomaattiin.

Mitä toimitus maksaa?
– Postimaksu maksaa 5,2 euroa. Tarjoamme maksuttoman toimituksen yli 50 euron tilauksille kotimaassa.

Kuinka pitkä toimitusaika on?
– Toimitusaika on noin 2-5 arkipäivää. Etelä-Suomen lähetykset kulkevat keskimäärin kolmessa päivässä. Pohjois-Suomeen menevät tilaukset lajitellaan Postin toimesta yleensä useampaan kertaan, jolloin toimitusaika venyy usein hieman pitemmäksi.

En halua saada tilaustani suoraan kotiovelleni. Noudan sen mielummin itse postista tai pakettiautomaatista. Miten toimin?
– Tilausta tehdessäsi siirry verkkokaupan Kassalle ja kirjoita kohtaan ”Tilauksen kommentit” kenttään toiveistasi koskien tilausta.

Kuinka tiedän milloin olette lähettäneet tilauksen?
– Lähetämme sähköpostiisi viestin, jossa kerromme tilauksesi valmistuneen. Kaikki arkipäivänä ennen klo 14:00 tehdyt tilaukset pyritään postittamaan saman päivän aikana. Viikonloppuina, pyhäpäivinä tai klo 14:00 jälkeen tehdyt tilaukset postitetaan seuraavana arkipäivänä.

Kuinka valita toimitusosoitteeksi jokin muu kuin kotiosoite?
– Valitse maksutietojen yhteydessä valinta ”Toimitus eri osoitteeseen?” ja syötä osoitetiedot jonne haluat paketin lähetettävän.

Mihin maihin toimitatte?
– Toimitamme tilauksia kaikkiin EU maihin.

Tuotteet

Miksi tuotteen nimessä on eri luokittelu alushousujen tyypille kuin tuoteselostetaulukossa?
– Tuotteen nimeämisessä käytämme valmistajan tuotteelle antamaa tyyppiluokitusta. Näin pyrimme helpottamaan asiakkaita löytämään tuotteemme helposti hakukoneiden avulla. Tuoteselostetaulukossa käytämme sen sijaan kaikissa tuotteissa verkkokauppamme omaa luokittelua, joka saattaa poiketa joidenkin tuotteiden kohdalla tuotteen valmistajan määrittelystä. Verkkokaupan oman luokittelun avulla pyrimme helpottamaan asiakasta löytämään kaikki saman tyyppiset tuotteet verkkokaupastamme.

Myyttekö aitoja tuotemerkkejä?
– Kyllä. Kaikki verkkokauppamme tuotteet ovat aitoja! Piraatti ja tekijänoikeuksia rikkovien tuotteiden myyminen Suomessa on rikos. Tuotteet ostetaan suoraan valmistajalta tai valmistajan jälleenmyyjältä, jolloin voimme olla varmoja niiden aitoudesta.

Miksi tuotteista ei ole saatavilla äärikokoja?
– Valmistajat tarjoavat joistain malleista hyvin pieniä tai isoja kokoja. XS ja XXL koon vaatteille on kuitenkin melko vähän kysyntää, minkä vuoksi olemme jättäneet ne pois valikoimastamme.

Vaihdot ja palautukset

Tuote on viallinen
Kaikki vialliset tuotteet vaihdetaan maksutta uuteen vastaavaan tai muuhun tuotteeseen asiakkaan toiveidein mukaan. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

En ole tyytyväinen tuotteeseen, voinko palauttaa sen?
– Mikäli tuote on avaamattomassa pakkauksessa, sen voi palauttaa. Palautuksesta aiheutuvat postikulut jäävät asiakkaan maksettavaksi.

Voinko vaihtaa tai palauttaa tuotteen jota olen sovittanut?
– Riippuu tuotteesta. Alushousuja ei valitettavasti voi vaihtaa koska alusvaatteet ovat hygieniatuotteita. Uimahousut ja urheiluvaatteet voi vaihtaa ja palauttaa normaalisti.

Miten palautan tuotteen?
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.